Caută
Close this search box.

Bioterorismul: Substrat economic și financiar.

Introducere în problematica bioterorismului. Origini. Manifestări. Cauze. Substrat economic și financiar. Aurori: Daniela Georgiana Golea şi Cătălin Robertino Hideg.

Din îmbinarea activității a doi economiști ale căror preocupări au tangențe cu domeniul securității naționale a rezultat o lucrare cel puțin interesantă.

Cei doi autori, punând cap la cap experiența lor, au decis să întocmească un set de lucrări științifice dedicate bioterorismului, căutând să surprindă situația actuală a acestui fenomen, dar și să intuiască posibilele tendințe de evoluție în viitorul apropiat și pe termen mediu.

Astfel, lucrarea de față coroborează experiența unui întreprinzător în sfera cercetării și producției din domeniul bio-farmaceutic cu activitatea de cercetare a unei economiste ce a vizat cu precădere managementul securității naționale. Ca o consecință iminentă, a rezultat o lucrare științifică interesantă, bazată pe o abordare cel puțin inedită: din perspectivă economică, incluzând impactul fenomenului corupției asupra pieței medico-farmaceutice globale.

Referent științific, Medic Cercetător Christian COZMA (Centre de Consultation Pluridisciplinaire, Hôspital de Chateauroux) Bioterorismul, flagelul mileniului III, comportă consecințe semnificative la adresa securității naționale și globale.

Așa cum s-a demonstrat, fără echivoc, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, o criză în domeniul sănătății publice, fie ea de sorginte naturală sau provocată de intervenția factorului uman, poate avea un impact incalculabil – variabil ca extindere spațio-temporală – pe mai multe paliere, respectiv cel societal, financiar, economic, politic, inclusiv de securitate națională.

În acest context, lucrarea de față reprezintă efortul conjugat al unui antreprenor cu experiență în domeniul cercetării și producției din domeniul bio-farmaceutic și al unei economiste, doctorand în domeniul politicilor de securitate națională cu o vastă activitate de cercetare, ce a vizat cu precădere managementul securității naționale și globale. Rezultatele cercetării s-au concretizat într-o captivantă lucrare științifică, atât pentru critica de specialitate cât și pentru publicul larg, prin prisma unei abordări multidisciplinare.

Referent științific, Dr.Ec. Andreea Florina RADU (Consilier Afaceri Europene, Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri