Caută
Close this search box.

Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare după mai puțin de 2 ani

Fostul lider liberal Bogdan Olteanu – fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR – va ieși din închisoare după mai puțin de 2 ani din condamnarea de 5 în dosarul de trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Tribunalul București a admis în principiu, vineri după-amiază, 8 iulie, o cerere de revizuire formulată de fostul viceguveernator BNR și a dispus suspendarea executării pedepsei acestuia până la soluționarea revizuirii, potrivit Ziare.com.

Iată decizia instanței de fond:

„Admite in principiu cererea de revizuire formulata de petentul-condamnat Bogdan Olteanu. Dispune rejudecarea cauzei în fond și (…) stabileste în acest sens, termen pe 05.09.2002, ora.11.00, pentru care va fi citat petentul-condamnat și înștiințat aparatorul ales.

Suspendă executarea s.p. nr.1960/2019 din 24.12.2019 pronunțată de Tribunalul Bucuresti, def.prin d.p. nr.1129/A din 29.10.2020 a Curții de Apel București, Secția a -I-a Penală, pronuntate in dos. nr.20082/3/2017.

Dispune respectarea de către petentul-condamnat Bogdan Olteanu a urmatoarelor obligatii:

a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanta de judecata cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să nu părăsească limita teritoriala a Romaniei, decât cu încuviinţarea prealabilă a instantei de judecata;

d) să nu se apropie de numitii Eftime Ionut Adrian, Ifteni Ion,Turcan Octavian, Mihaiu Liviu Georgica, Enache Sorin, Teodorescu Gheorghe, Pasti Vladimir Sergiu, Ghergut Dan Ion, Zavaleche Cecilia, Cononov Paul, Popa Octavian Marius, Korodi Atilla, Motreanu Dan Stefan, Calin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Vîntu Sorin Ovidiu, Buzelan Ionut Vasile, Baluta Aurelian si Pop Tudor Octavian, de membrii familiilor acestora, și să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

Atrage atenţia petentului-condamnat că în caz de nerespectare a obligaţiilor impuse, măsura suspendarii executarii hotararii supuse revizuirii, se poate revoca și relua executarea pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri