Caută
Close this search box.

Boris Johnson: Marea Britanie va sprijini Ucraina oricare ar fi viitorul prim-ministru

Prim-ministrul britanic demisionar Boris Johnson l-a asigurat vineri pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu va slăbi indiferent care ar fi succesorul său, potrivit Downing Street, informează France Presse.

Cei doi candidaţi care se luptă pentru a-i succeda, ministrul de Externe, Liz Truss şi fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak, au asigurat că vor continua această politică a prim-ministrului demisionar.

„Boris Johnson a subliniat determinarea constantă a Regatului Unit de a sprijini poporul ucrainean şi a spus că această hotărâre nu va slăbi, oricare ar fi următorul prim-ministru britanic”, a declarat o purtătoare de cuvânt de la Downing Street, citată de Agerpres.

În timpul unui apel telefonic vineri, preşedintele ucrainean i-a mulţumit lui Boris Johnson pentru sprijinul şi declaraţiile sale din ultima sa sesiune de întrebări în faţa deputaţilor, când printre sfaturile date celui care i-ar urma a insistat asupra necesităţii de a perpetua sprijinul pentru Ucraina.

Cei doi lideri au subliniat necesitatea ca acordul semnat între Kiev şi Moscova privind exportul cerealelor ucrainene în Marea Neagră să fie „implementat pe deplin de către toate părţile”, potrivit Downing Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri