Caută
Close this search box.

Câte milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat până acum România

portul constanţa

Ministrul Bogdan Aurescu a participat, luni, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), context în care a declarat că, potrivit datelor disponibile, aproximativ 2,7 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România până acum, reprezentând aproximativ o jumătate din totalul cantităţii de cereale exportate de Ucraina.

Potrivit unui comunicat MAE transmis Agerpres, agenda reuniunii de la Bruxelles a inclus discuţii aprofundate privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, relaţiile UE cu America Latină şi diplomaţia digitală a UE. A

lte subiecte de pe ordinea de zi au fost relaţiile UE cu Liga Statelor Arabe, combaterea interferenţelor şi manipulării informaţiilor de către terţi.

Oficialii europeni au avut un schimb de opinii, prin videoconferinţă, cu ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmytro Kuleba, fiind prima discuţie cu acesta după reuniunea Consiliului European din 23-24 iunie, când s-a decis acordarea statutului de candidat la UE acestei ţări.

Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Bogdan Aurescu a salutat participarea ministrului ucrainean al Afacerilor Externe la reuniunea CAE după decizia istorică a Consiliului European din 23 şi 24 iunie şi a reiterat sprijinul României pentru atingerea acestui obiectiv.

A încurajat Ucraina să continue pe calea reformelor în domeniile incluse în Opinia Comisiei Europene din 17 iunie, dar a evidenţiat contextul dificil în care acestea trebuie realizate, ca urmare a agresiunii Rusiei, fiind necesar sprijinul UE şi al statelor membre în acest sens, precum şi continuarea susţinerii ferme a UE şi a statelor membre pentru Ucraina pe toate palierele, financiar, umanitar, militar şi economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri