Caută
Close this search box.

CFR a finalizat lucrări pe 133 de şantiere feroviare,din cele 205 deschise la începutul anului

CFR SA a deschis, la începutul anului, 205 şantiere pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii, la nivelul celor opt sucursale regionale, iar pe 133 de şantiere lucrările au fost finalizate.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, în prezent sunt operaţionale, la nivelul reţelei, 72 de şantiere pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară.

„Lucrările de întreţinere şi reparaţii desfăşurate pe reţeaua feroviară contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, eficientizarea capacităţii de transport şi la creşterea gradului de siguranţă feroviară. 72 de şantiere feroviare sunt operaţionale la această oră pe reţeaua feroviară, unde se execută lucrări de specialitate, atât în regie proprie, dar şi cu firme specializate, în vederea îmbunătăţirii capacităţilor de exploatare pentru transport de călători şi de marfă”, se precizează în postare.

Scopul lucrărilor de întreţinere/reparaţii vizează creşterea vitezei, a gradului de confort şi a siguranţei feroviare/rutiere, creşterea capacităţii de circulaţie, ridicarea restricţiilor de viteză, evitarea introducerii de restricţii de viteză, prin aducerea liniilor în parametrii proiectaţi.

Tipuri de lucrări executate pe şantierele feroviare: reparaţii curente linii şi aparate de cale, înlocuire de şină/traverse în linie curentă, linii din staţii sau pe poduri/podeţe, întreţinere/reparaţii instalaţii SC, montare aparate noi de cale, ciuruire mecanizată a prismei de piatră spartă, buraj/profilare mecanizată/stabilizare dinamică, modernizare treceri la nivel şi înlocuire dale şi turnare covor asfaltic, în zona trecerilor la nivel.

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor pe cele 205 şantiere feroviare, CFR SA precizează că, în jumătatea de sud a ţării, pe raza Regionalelor CF Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Craiova şi Timişoara, din cele 106 şantiere deschise la începutul anului, sunt operaţionale în prezent 44 de şantiere, pe 62 de şantiere lucrările fiind finalizate. Pe SRCF Galaţi sunt 22 de şantiere deschise, dintre care 18 cu lucrări finalizate şi patru în execuţie. Lucrările de întreţinere/reparaţii în execuţie presupun reparaţii între staţiile Siloz Port Docuri – Galaţi Mărfuri – Galaţi Călători, km 0+495 – 2+020 (ecartament normal), montare schimbătorii de cale (1 şi 3) în staţia Râmnicu Sărat (fir I+II), întreţinere pod CF km 227-539 între staţiile Tecuci – Mărăşeşti, înlocuire schimbător de cale (nr. 5) şi traversare cu joncţiune dublă 7/9 în staţia Comăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri