Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că media de gimnaziu nu va mai conta la intrarea la liceu încă din anul 2023, când elevii care acum intră în clasa a opta vor da examentul de evaluare naţională.

În plus, elevii care vor începe în septembrie anul acesta clasa a şaptea vor avea o şansă: susţinerea unui examen de admitere într-un liceu.

Astfel, din 2024, acele licee care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să organizeze propriile examene de admitere în liceu, pentru ocuparea a 90% din locuri, 10% din locuri urmând a fi ocupate prin procesul normal de admitere la evaluarea naţională. Examenul de admitere în liceu va trebui şi va fi finalizat înainte de a fi demarată evaluarea naţională, a mai spus ministrul.

”Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie anul acesta clasa a şaptea. Ei vor avea o şansă în plus, aceea a susţinerii unui examen de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naţionale – şi aici precizez că urmează să redefinim condiţiile necesare pentru dobândirea titulaturii de colegiu naţional.

Vor avea ocazia să susţină un examen de admitere în liceu sau, altfel spus, acele licee care vor demonstra calitatea educaţiei, vor avea dreptul să organizeze propriile examene de admitere în liceu, pentru ocuparea a 90% din locuri, 10% urmând a fi ocupate prin procesul normal de admitere la evaluarea naţională”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a arătat că acest proces de admitere în liceu va trebui şi va fi finalizat înainte de a fi începută evaluarea naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.