Caută
Close this search box.

Cinci ucraineni au fost eliberaţi de Ucraina, într-o operaţiune specială din Hersonul ocupat

operaţiune specială

Cinci ucraineni care erau ţinuţi în captivitate de către trupele ruse în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, au fost eliberaţi graţie unei ‘operaţiuni speciale’ a serviciului de informaţii militare ucrainean, a anunţat Kievul, potrivit AFP.

”În cursul unei operaţiuni speciale (…) în teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson, cinci cetăţeni ucraineni ţinuţi în captivitate de către ocupanţii ruşi au fost eliberaţi”, a afirmat serviciul de informaţii militare ucrainean (GUR), într-un comunicat citat de Agerpres.

Conform comunicatului, operaţiunea a fost efectuată de forţele speciale ale GUR şi cele cinci persoane eliberate sunt un soldat, un fost poliţist şi trei civili. ”Unul dintre cei eliberaţi prezintă răni de război grave”, a adăugat GUR, care a precizat că cei eliberaţi primesc în prezent tratament adecvat.

Armata ucraineană desfăşoară de câteva săptămâni o contraofensivă pe frontul din Herson, regiune care fusese aproape integral ocupată de armata rusă în primele zile ale invadării Ucrainei, lansată în 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri