Caută
Close this search box.

CNATDCU retrage un titlu de doctor pentru 8 pagini copiate. Prim-ministrul Ciucă ar avea 42

ciucă

Comisia din CNATDCU care ar trebui să analizeze suspiciunile de plagiat, în cazul prim-ministrului Nicolae Ciucă, tocmai a retras un titlu de doctor, pentru opt pagini copiate.

Conform analizei Emiliei Șercan, la Ciucă sunt 42 de astfel de pagini luate cu copy-paste.

Un precedent indică de ce premierul Nicolae Ciucă nu dorește ca suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, să fie analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Săptămâna trecută, pentru o teză susținută în 2010, tot la UNAP, aceeași comisie de specialitate, la care ar trebui să ajungă lucrarea lui Ciucă, a propus, iar plenul CNATDCU a aprobat, retragerea titlului de doctor, pentru o persoană la care s-au descoperit doar opt pagini plagiate, a aflat PressHub.

Conform analizei Emiliei Șercan din ianuarie 2022, în teza premierului există cel puțin 42 de pagini copiate prin încălcarea regulilor de etică academică.

Pe 12 iulie, plenul CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor în științe militare și informații, în cazul lui Cristian Sorin Banu, manager al Spitalului Witting din București. Pentru teza acestuia, susținută în anul 2010, la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, exista o sesizare de plagiat, depusă în ianuarie 2022.

Conform procedurilor, lucrarea a ajuns la Comisia abilitată – Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică – care a desemnat o altă comisie, formată din trei membri.

Aceasta a analizat suspiciunile din sesizare și a întocmit un raport în care a scris că opt pagini din teză sunt preluate ”aproape în integralitate” dintr-un articol științific publicat cu trei ani înainte de susținerea tezei.

”Paragrafele identificate în teză ca având un corespondent în lucrarea menționată mai sus (cea din 2007 n.r.) sunt de natură a afecta ansamblul tezei, fiind expuse argumente centrale în economia acesteia”, au menționat profesorii care au întocmit raportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri