Caută
Close this search box.

Companie farma, cercetată penal pentru falsificarea studiilor privind un medicament contra Alzheimer

Departamentul american pentru Justiţie a deschis o anchetă penală cu privire la suspiciunea că o companie de biotehnologie, Cassava Sciences Inc, ar fi manipulat rezultatele unor studii pentru medicamentul său experimental împotriva maladiei Alzheimer, transmite miercuri Reuters care citează două persoane familiare cu această anchetă.

Echipa din cadrul Departamentului pentru Justiţie care desfăşoară investigaţia asupra companiei din Austin, Texas, este specializată în examinarea cazurilor în care companiile induc în eroare sau îi fraudează pe investitori, agenţiile guvernamentale sau pe consumatori, conform surselor care au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului.

La fel ca în cazul oricărei investigaţii deschise de Departamentul pentru Justiţie, şi această anchetă poate conduce la formularea de acuzaţii penale sau la renunţarea la caz, potrivit Agerpres.

Într-o declaraţie transmisă prin e-mail, avocatul Kate Watson Moss, care reprezintă compania Cassava, nu a confirmat dar nici nu a infirmat aceste informaţii.

„Pentru a fi clar: Cassava Sciences dezminte cu vehemenţă oricare şi toate acuzaţiile că ar fi încălcat legea”, a declarat Watson Moss, adăugând că această companie „nu a fost niciodată cercetată penal şi pentru un motiv bun – Cassava Sciences nu a desfăşurat niciodată activităţi ilegale”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american pentru Justiţie a refuzat să comenteze acest subiect.

Compania Cassava era deja investigată de Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission) şi de investitori după ce doi medici din afara Cassava au formulat în urmă cu un an acuzaţii de manipulare de date şi denaturare a adevărului în legătură cu studiile privind medicamentul anti-Alzheimer al companiei, denumit simufilam.

Cassava a declarat într-un comunicat că aceste acuzaţii sunt false.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri