Caută
Close this search box.

Controlul trecerilor peste Nipru: Pod închis în oraşul Herson, controlat de Rusia, după tiruri cu HIMARS

Administraţia instalată de forţele ruse în oraşul ucrainean Herson, în sudul Ucrainei – ocupat de ruşi din primele zile ale invaziei – a închis singurul pod al oraşului peste fluviul Nipru, după ce acesta a fost ţinta unor tiruri cu sisteme de rachete de artilerie de înalta mobilitate (HIMARS) furnizate de SUA armatei ucrainene, au relatat miercuri agenţiile ruse de presă Interfax şi TASS, potrivit Reuters.

Podul Antonovski a fost închis circulaţiei civililor, dar integritatea sa structurală nu a avut de suferit în urma bombardamentelor, a declarat pentru Interfax Kirill Stremousov, şef-adjunct al administraţiei oraşului numite de Rusia.

Separat, agenţia de presă TASS îl citează pe acelaşi oficial afirmând că podul a fost vizat de tiruri efectuate cu HIMARS.

Distrugerea acestui pod ar ajuta în contraofensiva pe care o anunţă forţele ucrainene pentru recucerirea regiunii Herson din sudul ţării.

Consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, a declarat că după loviturile forţelor armate ucrainene asupra podului Antonovski, ocupanţii ruşi ar trebui să părăsească oraşul Herson, potrivit agenţiei de presă ucrainene Liga.

„Invadatorii ar trebui să înveţe să treacă Niprul înot. Sau să părăsească oraşul Herson până când există o astfel de posibilitate. Un al treilea avertisment s-ar putea să nu existe”, a scris Podoliak pe Twitter.

Locuitorii au semnalat marţi seara explozii puternice în perimetrul podului Antonovski din Herson. Armata ucraineană a confirmat loviturile, afirmând că a acţionat cu precizie „de bijutier”, conform Liga.

Controlul trecerilor peste Nipru va constitui un factor-cheie în bătăliile pentru regiunea Herson, estimează serviciile de informaţii britanice.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri