Caută
Close this search box.

Croazieră pe Dunăre cu nava românească fluvială MS Diana: Numărul turiştilor pentru anul acesta, estimat la 2.000

Aproximativ 2.000 de turişti români vor merge în acest an în croaziere dunărene internaţionale operate cu o navă românească, nava fluvială de croazieră MS Diana, a declarat pentru News.ro Marius Crivţonencu, armatorul navei MS Diana. Pasagerii pot admira zona spectaculoasă a Cazanelor, dar şi atracţiile turistice ale Serbiei şi Croaţiei, precum Belgrad, Novi Sad şi Vukovar.

”2.000 de români vor merge în croazieră pe Dunăre cu noi. Anul trecut am inaugurat proiectul, când am mers în Delta Dunării şi în Ucraina. Traseul spre Serbia şi Croaţia este etapa a doua. Anul viitor intenţionăm să continuăm parcursul pe Dunăre, în alte capitale europene”, a declarat pentru News.ro Marius Crivţonencu, armatorul navei MS Diana.

Croaziera Serbia-Croaţia a fost lansată pe 5 mai. Prima oprire este în oraşul Donji Milanovac, unde turiştilor le este servită o cină tradiţională la un local sârbesc. Apoi, nava opreşte la Golubac, fiind inclusă vizitarea castelului cu acelaşi nume. Următoarea debarcare este în Belgrad, iar turiştii au inclus un tur în oraş de jumătate de zi.

Următoarea destinaţie este portul Novi Sad, capitală cultural-europeană 2022. Croaziera continuă spre Vukovar, Croaţia, oraş reconstruit în ultimii ani. Croaziera se încheie cu o vizită în oraşul Veliko Gradište şi eventua cu p plimbare cu bicicletele pe malul Dunării, până la Lacul de Argint.

Nava MS Diana va opera până la sfârşitul anului, inclusiv de sărbători.

”Propunem trei rute. Este varianta de patru nopţi până la Belgrad, alta de şase nopţi până la Novi Sad, dar şi varianta de şapte nopţi până la Vukovar, în Croaţia”, mai spune Crivţonencu.

Tarifele sunt cuprinse între 120-150 de euro de persoană pe noapte. Tarifele includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum şi servicii exclusiviste la bord.

”Am avut şi turişti străini, din Anglia, Germania, Franţa, Belgia şi SUA, inclusive din ţările arabe”, a precizat Marius Crivţonencu.

Întrebat de ce a ales tocmai Dunărea ca produs turistic, acesta a explicat că este născut pe malurile fluviului, în Galaţi, iar familia şi părinţii sunt din Delta Dunării, iar bunicul său din Izmail (Ucraina).

”Cu pregătirea pe care o am în şcoli în domeniu, navigaţie şi marina, de la 14 la 24 de ani, am dorit să fac un proiect turistic pentru români, să vadă frumuseţile de pe malurile noastre şi ale ţărilor vecine de pe o navă de croazieră. Nu le poţi vedea dintr-o pensiune sau dintr-un hotel fix. Croaziera este un program activ, este o combinaţie de hotel, restaurant, excursie, drumeţie, eveniment, socializare, este un sejur complet, activ, oamenii se cunosc la îmbarcare şi apoi se împrietenesc. În fiecare zi descoperi lucruri şi locuri noi. Mergem pe ideea tradiţiilor în porturile în care mergem, pe obiective turistice culturale. Consider croaziera trei in unu: faci şi turism, te şi relaxezi şi descoperi altfel natura”, a precizat armatorul.

Creşterea preţului petrolului a afectat şi acest gen de turism.

”Costurile cu carburanţii pe o croazieră înseamnă 20-30% din costuri. Scumpirea carburanţilor în ultimele luni este semnificativă. Noi am căutat să ţinem preţurile de la lansare, dar cel mai probabil ele vor fi modificate luna viitoare. Evoluţia preţurilor combustibililor nu avem cum să o controlăm şi nici nu o putem suporta. Costul de operare a crescut cu 15% şi continuă să crească. Totul costă: acostarea, taxa pe fiecare turist care coboară, ghidul, autocarul. De exemplu, ghidul în Serbia costă acum pentru o jumătate de zi cât costa anul trecut pentru o zi întreagă”, a adăugat armatorul.

Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2.000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe la bordul MS Diana, de unde au putut admira Delta Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Albă, Valcov şi Odesa).

MS Diana este dotată cu 40 de camere, single, duble şi tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localităţi din Delta Dunării. Cabinele sunt dotate cu aer condiţionat, toaletă şi duş, TV satelit şi prize de alimentare (220 V).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri