Caută
Close this search box.

Cursuri de limba română pentru refugiații din Ucraina, organizate de agenţiile de ocupare a forţei de muncă

Agenţiile de ocupare a forţei de muncă vor organiza cursuri de limba română pentru refugiații din Ucraina pe domenii de activitate pentru ca aceştia să îşi poată găsi cât mai repede un loc de muncă.

Ulterior, ei vor putea merge la serviciu cu un consilier care îi va ajuta să se integreze. Sunt doar o parte dintre măsurile luate de Guvern în gestionarea crizei refugiaților.

Copiii ucraineni vor învăța limba română şi vor fi integrați în şcoli, iar clădirile abandonate vor fi reabilitate şi transformate în cămine pentru refugiaţi, potrivit TVR.

După invazia armatei ruse în Ucraina, peste un milion şi jumătate de refugiaţi au intrat în România. Dintre ei, au rămas puţin peste 83 de mii şi au început o nouă viaţă în ţara noastră.

37 de mii de copii din Ucraina se află în acest moment în România, iar Guvernul consideră că nu e o variantă realistă ca aceştia să înveţe în format online după programa din Ucraina, ci vor învăţa limba română în programe de pregătire special concepute pentru ei, după care vor fi integraţi în şcoli.

Pe partea de servicii medicale, Executivul vrea să implice medicii şi asistentele care au fugit de război şi se află în România. Aceştia îi vor îndruma pe refugiaţii bolnavi care nu vorbesc deloc limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri