Caută
Close this search box.

David Popovici, primul aur la CE Nataţie de juniori. Şi calificare în finala de 200 m liber

david popovici

David Popovici (17 ani) a debutat la Campionatele Europene de Juniori, de Nataţie, de la Otopeni.

El s-a calificat lejer în semifinala, la 200 m liber, apoi a contribuit la medalia de aur, câștigată de România, la 4x100m liber, conform gsp.ro.

România a pus mâna pe prima medalie de la Campionatele Europene de Juniori. David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au obținut medalia de aur, după un finiș de senzație, învingând Marea Britanie la mustață.

Podiumul a fost completat de Italia. Popovici a plecat primul și a obținut un avans de o secundă, după primii 100m. Britanicii au recuperat și au preluat controlul cursei.

Patrick Dinu a avut însă o prestație incredibilă la ultimul schimb, reușind să recupereze pe ultimii metri distanța față de primul loc și să ajungă primul la finiș.

Timpul României a fost 3:18.93, la numai 8 sutimi de juniorii britanici.

David Popovici a câştigat însă mai întâi a doua semifinală de la 200 m liber masculin şi va înota mâine, pentru medalia de aur a Europenelor.

David Popovici a fost programat în a doua semifinală a probei de 200 m liber, pe care a şi câştigat-o cu timpul de 1 minut, 47 de secunde şi 93 de sutimi.

Pe locul secund, s-a clasat maghiarul Daniel Meszaros (cu timpul 1:49.82), urmat de un alt reprezentant al Ungariei, Attila Kovacs (1:50.27).

David Popovici a avut al doilea timp al semifinalelor, după italianul Lorenzo Galossi (1:47.73). Finala probei de 200 m liber masculin este programată miercuri, de la ora 17:07, informează News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri