Caută
Close this search box.

Deficitul comercial al României a crescut cu peste 40%, la 12,7 miliarde de euro

Deficitul comercial al României a crescut la 12,7 miliarde de euro în primele cinci luni ale anului, cu 3,8 miliarde de lei, sau peste 40%, mai mult decât în perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Anul trecut în perioada ianuarie – mai, România a înregistrat un deficit comercial de peste 8,836 miliarde de euro, potrivit datelor INS de la vremea respectivă.

În primele cinci luni din acest an, exporturile au crescut cu 23,5%, până la 36,9 miliarde de euro, iar importurile au crescut cu 28,1%, la 49,6 miliarde de euro.

România a exportat cel mai mult maşini şi echipamente pentru transport, în valoare de 15,7 miliarde de lei, mărfuri manufacturate – 6,9 miliarde de lei, alimente şi animale vii – 3,2 miliarde de lei, relatează Agerpres.

Cele mai mari importuri au fost tot din categoria maşini şi echipamente – 16,1 miliarde de lei, produse manufacturate – 9,7 miliarde, precum şi combustibili minerali – 5 miliarde.

În luna mai 2022, exporturile au însumat 7,9 miliarde euro, iar importurile au însumat 10,7 miliarde euro, rezultând un deficit de 2,7 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri