Un avion bombardier cu apă care lupta împotriva incendiilor forestiere în Portugalia s-a prăbuşit vineri seară în apropiere de Vila Nova de Foz Coa, în regiunea Guarda (nord), provocând moartea pilotului, singurul său ocupant, a anunţat protecţia civilă, transmite AFP.

„În acest stadiu, nu avem detalii despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat presei comandantul protecţiei civile naţionale, André Fernandes.

Avionul era de dimensiuni medii, de tip FireBoss.

„Cu mare consternare am aflat despre moartea pilotului avionului care s-a prăbuşit în timp ce se lupta cu un incendiu”, a reacţionat premierul portughez, Antonio Costa, pe contul său de Twitter.

În această ţară afectată timp de o săptămână de temperaturi caniculare şi o serie de incendii, serviciile de urgenţă au identificat vineri seară peste 12 incendii active care au mobilizat peste 900 de pompieri.

În acelaşi timp, tot în nordul Portugaliei, unul dintre cele mai îngrijorătoare incendii a izbucnit în municipalitatea Baiao, o zonă deluroasă din regiunea Porto, în amonte de Douro, marele râu care îl traversează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.