Anchetatorii pro-ruși din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) au declarat că au acuzat alți doi cetățeni britanici că sunt mercenari, potrivit agenției de știri Donetsk, citată de CNN.

„O anchetă este acum în curs de desfășurare împotriva mercenarilor britanici Dylan Healy și Andrew Hill. Ei sunt acuzați în temeiul acelorași articole ca și cei trei mercenari condamnați anterior. O anchetă este în curs de desfășurare și au fost aduse acuzații”, a raportat Agenția de știri din Donețk, citând un oficial anonim din RPD.

La 9 iunie, britanicii Aiden Aslin și Shaun Pinner, împreună cu cetățeanul marocan Brahim Saadoune, au fost condamnați la moarte după ce au fost găsiți vinovați de a fi mercenari pentru Ucraina, de către un tribunal din RPD, a relatat la acea dată presa de stat rusă, conform HotNews.

Autoritățile din RPD au declarat că cei trei bărbați erau luptători străini care au fost capturați de forțele rusești în orașul ucrainean Mariupol în aprilie.

RIA Novosti a precizat că Pinner, Aslin și Saadoune vor fi împușcați de un pluton de execuție, iar aceștia au termen până la 9 iulie pentru a depune un apel.

Avocata lui Pinner, Iulia Tserkovnikova, a declarat vineri că, acționând în numele clientului său, va face apel la clemență și indulgență din motive umanitare pentru ca execuția să nu aibă loc. Însă Tserkovnikova a precizat că nu va contesta verdictul de vinovăție decis de instanță.

„Vom face apel la umanitate, deoarece vinovăția clientului meu a fost dovedită în totalitate de către instanță. Să spunem că plângerea se va baza pe orice dovadă de nevinovăție, nu este necesar”, a declarat Tserkovnikova, citată de agenția de presă din Donețk.

Joi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, din Franța, a solicitat Federației Ruse să se asigure că pedeapsa cu moartea nu este executată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.