Caută
Close this search box.

Donald Trump i-a adus un ultim omagiu primei sale soţii, Ivana

Fostul preşedinte american Donald Trump a asistat miercuri, într-o biserică din New York, la funeraliile primei sale soţii, Ivana, decedată săptămâna trecută, la vârsta de 73 de ani, relatează AFP.

Trump a fost însoţit de copiii săi mai mari, Donald Jr, Ivanka şi Eric, care şi-au luat adio de la mama lor, şi de actuala sa soţie, Melania, fostă primă doamnă a Statelor Unite.

Donald şi Melania Trump au intrat printr-o uşă laterală în biserica St. Vincent Ferrer din cartierul Upper East Side al districtului newyorkez Manhattan, în timpul ceremoniei la care se luaseră măsuri stricte de securitate, relatează Agerpres.

Eric Trump le-a reamintit celor prezenţi că Ivana era de origine cehă şi a fost „încarnarea visului american”. Potrivit cotidianului New York Post, el a descris-o pe răposată ca pe „o forţă a naturii”, iar Ivanka Trump a vorbit despre mama sa ca despre o „pionieră”.

Former U.S. President Donald Trump, his wife Melania, his sons Eric and Donald Jr. and his daughter Ivanka leave St. Vincent Ferrer Church during the funeral of Ivana Trump, socialite and Trump’s first wife, in New York City, U.S., July 20, 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Fostă schioare de fond şi model, Ivana Trump a fost căsătorită cu Donald Trump din 1977 până în 1992. Ea a murit joia trecută, în locuinţa sa din New York. Presa americană a relatat că a fost o moarte accidentală, provocată de o cădere pe scări.

În deceniul 1980, soţii Trump au fost unul din cuplurile cele mai celebre din New York, în timp ce afacerile imobiliare ale lui Donald înfloreau şi încă nu se întrevedea că el va ajunge preşedintele Statelor Unite. Divorţul lor a fost de asemenea foarte mediatizat; unul din motivele despărţirii de Ivana a fost că Trump avea o legătură cu Marla Maples, care i-a devenit ulterior a doua soţie.

Ivana Trump a făcut carieră în afaceri pe cont propriu, dezvoltând linii de modă – îmbrăcăminte, bijuterii şi cosmetice – şi scriind cărţi. Ea mai avusese un soţ înaintea lui Donald şi a mai fost căsătorită de două ori după ce a divorţat de acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri