Caută
Close this search box.

Echipele româneşti în Europa: Două victorii, un egal şi o înfrângere

cs universitatea craiova

Sepsi OSK a învins cu scorul de 3-1 (1-1) formaţia slovenă Olimpija Ljubljana, joi seara, pe Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League.

Formaţia condusă de Cristiano Bergodi a reuşit să se impună cu 3-1 după ce în minutul 4 al întâlnirii era condusă cu 1-0. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin tânărul Svit Seslar, care l-a învins cu capul din capul din colţul careului de 6 metri pe portarul Roland Niczuly.

Dar prima şansă cu adevărat importantă de a egala i-a aparţinut lui Bălaşa, cel care în minutul 34 a trimis cu capul de la aproximativ 11 metri, dar mingea a fost respinsă de un fundaş advers de pe linia porţii, potrivit Agerpres.

Mihai Bălaşa reuşind să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al lui David Sualehe. Marius Ştefănescu a executat lovitura de pedeapsă, dar mingea a fost respinsă în faţă de portarul Matevz Vidovsek. Ştefănescu a avut însă reacţie şi a reuşit în cele din urmă să trimită mingea în plasă din 4 metri aducând egalarea (45+4).

Repriza a doua a început în aceeaşi notă de dominare a celor de la Sepsi, primele şanse de a prelua conducerea pe tabelă fiind semnate de Golofca.

În minutul 66, formaţia covăsneană a beneficiat de al doilea său penalty obţinut de Alexandru Tudorie. Sepsi OSK nu a reuşit însă să preia conducerea. Portarul sloven Matevz Vidovsek a apărat şi al doilea penalty al meciului.

Golul de 2-1 a venit în minutul 84 în urma unui corner de pe partea dreaptă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3 prin autogolul lui Mateo Karamatic, care a trimis cu genunchiul în proprie poartă o centrare a lui Cosmin Matei.

Manşa secundă este programată la Ljubljana, în 28 iulie, de la ora 20.00.

Universitatea Craiova a remizat cu Vllaznia Shkoder

Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu echipa albaneză Vllaznia Shkoder, scor 1-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Loro Borici din Shkoder, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Universitatea a deschis scorul prin Andrei Ivan (45+1 – penalty) şi a ratat o serie de oportunităţi clare, însă a primit gol la singura ocazie a albanezilor, marcat de Ardit Hoxhaj (51), potrivit Agerpres.

Prima şansă de gol a venit în min. 15, când Gustavo a şut la colţul lung, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă poartă. Universitatea a marcat prin Baiaram (39), cu capul, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Acelaşi Baiaram a obţinut penalty în min. 45, la un duel cu Juric.

Echipa antrenată de Laszlo Balint şi-a creat alte ocazii până la final, însă a fost lipsită de inspiraţie la finalizare.

Universitatea a ratat desprinderea în primele secunde ale reprizei a doua, iar după ce Gurishta (48) a fost iertat de al doilea cartonaş galben, la un fault clar asupra lui Ivan, gazdele au reuşit să egaleze (51), la singura lor ocazie clară, pe contraatac, prin Ardit Hoxhaj, care a reluat centrarea lui Marku, ambii jucători intrând la pauză.

Manşa secundă se va juca pe 28 iulie, la Craiova (20.30).

CFR Cluj a câştigat cu scorul de 3-0 (2-0) meciul cu formaţia andorrană Inter Club d’Escaldes, disputat joi, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în prima manşă a turului secund preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Golurile au fost înscrise de Jefte Betancor, în minutul 5, din penalty, Gabriel Debeljuh, în minutul 38, şi Raul Feher, în minutul 84, în propria poartă.

CFR Cluj, fără să forţeze, chiar tratând cu destulă lejeritate unele faze, a controlat autoritar partida în faţa unui adversar extrem de modest şi este aproape sigură de calificarea în faza următoare a competiţiei.

Meciul retur va avea loc pe 27 iulie în Andorra.

FCSB a fost învinsă de echipa georgiană FC Saburtalo Tbilisi, cu scorul de 1-0 (1-0), tot joi seara, pe ”Boris Paiceadze” Dinamo Arena din Tbilisi, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Levan Nonikaşvili (40), cu un şut de la 16 metri.

Manşa secundă va avea loc pe Arena Naţională, pe 28 iulie, de la 20.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri