Caută
Close this search box.

Experții NASA, anunț de ultimă oră. Doi asteroizi, foarte aproape de Pământ în acest weekend

Doi asteroizi de mărimea unui zgârie-nori ajung foarte aproape de Pământ în acest weekend. Traiectoria lor este urmărită de specialiștii Administrației Naționale Aeronautică și Spațială (NASA) din Statele Unite ale Americii.

Primul asteroid, numit 2016 CZ31, a zburat în jurul orei 19:00. ET (23:00 GMT) vineri, cu o viteză estimată de 55.618 km/h. Acesta măsoară aproximativ 122 de metri în cel mai lat punct, făcându-l cam la fel de lat pe cât este o clădire de 40 de etaje, potrivit publicației Space.com.

Un asteorid cât o clădire de 40 de etaje ajunge foarte aproape de Pământ

Asteroidul a trecut în siguranță pe lângă Pământ la aproximativ 2,8 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă cam de șapte ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

NASA precizează că această rocă spațială se apropie de Pământ la fiecare câțiva ani, următoarea fiind programată peste aproape șase ani, respectiv în ianuarie 2028, scrie Gândul.

Un al doilea asteroid, mai mare, este așteptat să treacă sâmbătă pe lângă Terra, la o distanță mai mare de Pământ.

Acest asteroid, numit 2013 CU83, are o mărime de aproximativ 183 metri în cel mai larg punct vizibil și va trece la aproximativ 6,9 kilometri de Pământ sau de aproximativ 18 ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Potrivit sursei citate, roca spațială va călători cu 21.168 km/h când se va apropia de Pământ la 7:37 p.m. ET (23:37 GMT).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri