Caută
Close this search box.

Finlanda redeschide trei puncte de trecere a frontierei cu Rusia

Finlanda redeschide unul dintre cele mai mari puncte de trecere de la granița cu Rusia – punctul de control Imatra, situat la 200 km nord-vest de Sankt Petersburg, care a fost închis în urmă cu mai bine de un an din cauza pandemiei.

„Vineri, 1 iulie, la granița cu Rusia se va redeschide punctul de trecere Imatra, care a fost timp de mulți ani unul dintre cele mai aglomerate puncte de control dintre cele două țări: în 2019, acolo au fost înregistrate aproximativ 1,5 milioane de treceri a frontierei” – informează, miercuri, postul de televiziune „Yle”, citând Serviciul de frontieră al republicii.

Redeschiderea punctului de control „este menită să pună capăt unei pauze de peste un an în turism”, care este deosebit de importantă pentru economia regiunilor de est ale țării.

De asemenea, se anunță că activitatea altor puncte de trecere a frontierei de la granița de est (cu Rusia) va fi extinsă: cele mai aglomerate puncte de control finlandeze „Vaalimaa” din municipalitatea Virolahti și „Nuijamaa” din orașul Lappeenrantaan (deservit dinspre partea rusă de către punctele de control Torfianovka și Brusnicinoe) vor fi din nou deschise de la 1 iulie 2022 pentru traficul de pasageri în regim non-stop”.

Potrivit Ministerului finlandez de Interne, din 30 iunie, restricțiile de intrare legate de pandemie pentru turiștii din străinătate vor fi ridicate. Departamentul se așteaptă ca un astfel de pas „va duce la o creștere a numărului de călători din alte țări, în primul rând din Rusia”.

sursa: RADOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri