Caută
Close this search box.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, este înmormântat astăzi

După asasinarea fostului premier Shinzo Abe, cortegiul funerar a ajuns la un templu din Tokyo, unde a avut loc un priveghi, înaintea înmormântării de astăzi.

Mai mulți lideri politici i-au adus un ultim omagiu. Premierul Ciucă a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la reşedinţa ambasadorului Japoniei în România și a apreciat că Shinzo Abe a fost un om politic respectat și un apărător al democraţiei.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, aflat într-un turneu în Asia, a făcut o scurtă oprire la Tokio pentru a transmite personal condoleanţe poporului japonez. S-a întâlnit cu premierul Japoniei, exprimindu-și solidaritatea cu poporul japonez în această perioadă incredibil de dificilă, relatează TVR Info.

”Am venit la solicitarea Preşedintelui pentru că suntem mai mult decât aliaţi. Suntem prieteni. Şi când un prieten este rănit, apar ceilalţi prieteni.”

Premierul Japoniei vrea să întărească serios apărarea țării și să crească bugetul armatei. Între timp, la un templu din capitala niponă are loc priveghiul pentru Shinzo Abe, la care participă rude, prieteni apropiați, foști premieri și citiva oficiali americani. Guvernul i-a acordat fostului premier cea mai înaltă decorație a Japoniei.

Shinzo Abe a fost asasinat la 67 de ani în timpul unui miting electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri