Caută
Close this search box.

Fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, numit în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile

psd

Mihai Neacșu, fratele secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu (PSD), a fost numit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), în funcția de administrator în Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Asta deși Mihai Neacșu a absolvit Politehnica, secția Mecanică, dar nu a practicat, și a lucrat doar la firma de cultivare de produse agricole a familiei, informează Libertatea.

Mihai Neacșu a fost numit în funcția de administrator al instituției pe 25 februarie. Mandatul a început pe 3 martie și trebuia să dureze patru luni, numai că, pe 3 iulie, a fost prelungit cu încă două luni.

Mihai Neacșu are un salariu de aproximativ 7.400 de lei net.

Potrivit CV-ului, Mihai Neacșu a absolvit Politehnica, secția Mecanică, și are studii masterale în Procese și Aparate Termice, la aceeași instituție de învățământ. El nu a practicat, iar din 1998 până în prezent a lucrat la firma familiei, Estrella Imex SRL, al cărui domeniu de activitate e „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”.

Principalul obiect de activitate al regiei autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română e siguranța traficului aerian.

Întrebat de Libertatea care au fost criteriile pentru selecție și etapele numirii lui Mihai Neacșu, Ministerul Transporturilor a răspuns că „numirea domnului Mihai Neacșu în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române s-a făcut în conformitate cu prevederile legale” și a indicat baza legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri