Caută
Close this search box.

Germania acuză Rusia că foloseşte absenţa turbinei drept scuză, pentru a limita fluxul de gaze prin Nord Stream 1

gaze din rusia

Germania a acuzat Rusia că foloseşte absenţa unei turbine drept ”scuză” pentru a limita fluxul de gaze prin gazoductul Nord Stream 1, relatează Reuters.

Compania de energie de stat rusă Gazprom a redus livrările în ultimele săptămâni, invocând absenţa turbinei cu gaz care era în curs de reparaţii.

Cu toate acestea, Germania nu are încredere în declaraţiile Rusiei şi consideră că Moscova procedează astfel drept măsură de retorsiune la sancţiunile impuse de Occident în contextul războiului pe care l-a declanşat în Ucraina.

”Aş dori să subliniez că, potrivit informaţiilor noastre, aceasta este o scuză a părţii ruse”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german al Economiei, citat de News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat că Gazprom îşi va îndeplini în totalitate toate obligaţiile. Gzoductul Nord Stream 1 urmează să îşi reia operaţiunile joi.

În schimb, liderul rus a avertizat că o altă turbină cu gaz urmează să fie în mentenanţă la sfârşitul lunii, ceea ce ar putea cauza întreruperi suplimentare în cazul aprovizionării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri