Caută
Close this search box.

Germania redeschide centralele pe cărbune și petrol

olaf scholz

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol a fost luată strict pentru a ameliora penuria de energie cauzată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Scholz a punctat că măsura e una temporară și guvernul pe care-l conduce rămâne angajat în combaterea schimbărilor climatice.

Germanii repornesc 16 centrale electrice pe bază de combustibili fosili și prelungesc autorizaţia de funcţionare pentru alte 11. Totul, în contextul temerilor tot mai mari că Rusia va sista complet furnizarea de gaze către Europa.

„E trist că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, trebuie să folosim temporar unele centrale electrice pe care le-am scos din funcţiune. Dar e doar pentru o perioadă foarte scurtă”, a precizat Scholz, potrivit AFP.

Cancelarul a susținut apoi că Guvernul vrea să facă „tot posibilul” pentru a combate criza climatică și că țara sa îşi menţine angajamentul de a stopa emisiile de gaze cu efect de seră până în 2045.

În schimb, Scholz şi Robert Habeck, ministrul Energiei, au exclus prelungirea după 2022 a duratei de funcţionare a celor trei centrale nucleare rămase în Germania, argumentul lor fiind că acest lucru nu ar rezolva nevoile energetice ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri