Caută
Close this search box.

Guvernul a adoptat noile modificări la Codul Fiscal

codul fiscal

Guvernul a adoptat modificările propuse la Codul Fiscal. Începând de la 1 august, se scumpesc țigările și băuturile alcoolice, cresc taxele pentru jocurile de noroc, se reduce pragul pentru acordarea facilităţilor fiscale în industria alimentară şi în domeniul Construcţiilor și se modifică taxarea contractelor part time.

De la 1 ianuarie, se elimină impozitul specific pentru sectorul Horeca, crește impozitul pe dividente de la 5% la 8%, iar microîntreprinderile vor fi obligate să aibă cel puțin un angajat.

Guvernul estimează că noile modificări fiscale vor aduce în plus la bugetul de stat 1,2 miliarde de lei în acest an şi 10,5 miliarde de lei anul viitor.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că modificările la Codul Fiscal au avut în vedere asigurarea unui climat de predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri şi, pe de altă parte, eliminarea unor excepţii.

Şeful Executivului a precizat că, în vederea elaborării formei finale au proiectului, au avut loc discuţii cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele.

„Am făcut tot ceea ce a depins de noi astfel încât pe de-o parte să începem, aşa cum ni s-a solicitat, să eliminăm excepţiile, iar, pe de altă parte, să facem în aşa fel încât să asigurăm mediului de afaceri predictibilitate şi stabilitate pentru a putea să încurajăm continuarea investiţiilor în economia românească”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri