Caută
Close this search box.

Joe Biden e şocat, revoltat şi profund înstristat de asasinarea lui Shinzo Abe

biden

Asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe este o „tragedie pentru Japonia şi pentru toţi cei care l-au cunoscut”, a declarat preşedintele american Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

„Sunt şocat, revoltat şi profund întristat de vestea că prietenul meu Abe Shinzo, fostul prim-ministru al Japoniei, a fost împuşcat şi ucis în timp ce era în campanie. Aceasta este o tragedie pentru Japonia şi pentru toţi cei care l-au cunoscut”, a precizat Biden, într-un comunicat, conform Agerpres.

„Chiar în momentul în care a fost atacat, el era angajat într-o activitate democratică”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Shinzo Abe a murit la spital, în urma atacului armat care l-a vizat, în timpul unui miting electoral.

Biden i-a adus un omagiu în comunicatul său unui om care „şi-a dedicat viaţa poporului japonez”.

„Violenţa cu arme de foc marchează mereu profund populaţiile care îi sunt victimă”, şi-a exprimat el regretul, în contextul în care SUA sunt frecvent îndoliate de astfel de atacuri.

„SUA sunt alături de Japonia, în acest moment de doliu”, a adăugat Biden.

La rândul său, fostul preşedinte democrat Barack Obama s-a declarat şocat şi întristat de asasinarea vechiului său prieten şi partener.

Shinzo Abe „s-a dedicat în acelaşi timp ţării pe care o servea şi extraordinarei alianţe între SUA şi Japonia”, a adăugat Obama.

Succesorul lui Obama, republicanul Donald Trump, şi-a exprimat regretul pentru „o veste foarte proastă pentru întreaga lume”.

Shinzo Abe era un „unificator ca nimeni altul, dar, înainte de toate, era un om care iubea şi preţuia magnifica sa ţară, Japonia. Nu va mai exista niciodată unul ca el”, a adăugat Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri