Dacă Rusia doreşte să ”taie gazul” Uniunii Europene, ea nu va aştepta să vină toamna sau iarna, a estimat joi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, care mai crede că este puţin probabil să survină o întrerupere ”brutală” a furnizării gazului natural rusesc, transmite AFP.

”Dacă Rusia vrea să ne taie gazul, ea nu va aştepta toamna sau iarna pentru a o face, ea nu ne va permite să ne umplem stocurile în timpul verii”, a declarat Borrell la postul public spaniol de televiziune TVE, citat de Agerpres.

”Ea o va face cât mai curând posibil, astfel încât în timpul iernii să nu avem rezervele care să ne permită să rezistăm”, a argumentat şeful diplomaţiei europene, estimând de asemenea că decizia Moscovei depinde ”de mulţi factori”, printre care şi ”evoluţia războiului în Ucraina”.

Totuşi, Borrell crede că este puţin probabil să survină ”o ruptură brutală” a sistării furnizării gazelor ruseşti în perioada următoare, chiar dacă Moscova deja anunţă că volumul livrărilor de gaz va fi sub cel prevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.