Caută
Close this search box.

Lituania i-a interzis Patriarhului Kirill să intre în țară

patriarhul kirill

Lituania i-a interzis Patriarhului Kirill să intre pe teritoriul său, relatează TASS. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, iar autoritățile de la Vilnius îl acuză că a susținut invazia Rusiei în Ucraina.

„Patriarhul Kirill neagă intenționat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, justifică și sprijină acțiunile agresive ale Rusiei, care încalcă grav normele și principiile dreptului internațional”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de ministerul de Interne de la Vilnius.

Conform surselor citate, Kirill a fost inclus pe o listă a persoanelor considerate „non grata” în data de 23 iunie.

La începutul lunii iulie, Canada l-a inclus pe lista sa cu sancţiuni pe patriarhul Kirill, în cadrul unei noi serii de măsuri ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, vizând „agenţi ai dezinformării şi propagandei ruse”.

„Pentru a contracara campania de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancţiuni împotriva a 29 de agenţi ai dezinformării şi propagandei de stat ruse şi a 15 entităţi controlate sau deţinute de guvernul rus şi care participă la eforturile de dezinformare”, a indicat atunci ministrul de Externe canadian, conform Digi24.

Înainte de Canada, Regatul Unit l-a sancţionat în iunie pe Kirill, după ce Uniunea Europeană a renunţat să-l includă pe lista sa neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri