Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitarea pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală din coaliţie.

Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate.

„Nu vreau ca în spatele carierei unor militari, care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România”, a spus Bode, arătând că miniştrilor de la Finanţe şi Muncă li s-a cerut o analiză, privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, însă nu au primit încă nimic, pentru a lua o decizie, scrie News.ro.

”Sunt pensionari care au pensii sub 2000 de lei, eu nu cred că putem vorbi despre pensii speciale, pensii sub 2000 de lei.

Aceste lucruri le vom clarifica în urma unui grup de lucru pe care îl vom constitui, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei, pentru poliţiştii din penitenciare, respectiv structurile de intelligence ale României, cu toţii vom transmite toţi punct de vedere comun, in care vom arăta care este diferenţa între pensia ocupaţională şi pensiile speciale.”

Întrebat despre reforma sistemului de pensii, Lucian Bode a spus:

”Categoric, sunt de acord cu reforma sistemului public de pensii, sunt multe inechităţi în sistem, dar trebuie să înţelegem că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală din legea 223, media a şase luni din activitate”.

Ministrul a precizat:

”Este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare, dacă asta va fi decizia finală. Impozitarea pensiilor speciale, pentru că ştiţi foarte bine care sunt categoriile magistraţi, funcţionari parlamentari, diplomaţi, etc.

Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România.”

Lucian Bode a mai afirmat că ”s-a discutat despre o bornă, salariul preşedintelui României, raportat la indemnizaţii şi la pensii”.

”Ministrul Finanţelor a primit sarcină să facă o analiză, în sensul în care să vedem câte pensii, câte venituri sunt în această situaţie. Ministrul Muncii, de asemenea, a primit sarcină să vină, să pună pe masa coaliţiei o analiză în acest sens. Nu am primit aceste analize, pentru a putea lua o decizie”, a afirmat ministrul Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.