Caută
Close this search box.

Mihai Chirica, primarul de Iaşi, trimis în judecată într-un alt dosar, de procurorii DNA

mihai chirica

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc din municipiul Iaşi.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Totodată, au mai fost trimişi în judecată fostul viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu, fostul arhitect-şef al municipiului Anca Brânduşescu, precum şi Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. De asemenea, a fost trimis în judecată şi administratorul societăţii FLUX SRL, informează News.ro.

Potrivit procurorilor DNA, Gabriel Harabagiu, la acea dată viceprimar al municipiului Iaşi, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus şi semnat documente, cu încălcarea legii şi prin atestarea unor împrejurări contrare realităţii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi.

Blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal de către SC FLUX SRL, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal.

Procurorii susţin că la emiterea documentelor în condiţii de nelegalitate ar fi participat şi Anca Brânduşescu, la acea vreme arhitect şef al municipiului Iaşi.

„Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iaşi.

Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existenţa, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcţiei, a trei variante diferite din punct de vedere al conţinutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată.

Pe baza certificatului emis de primărie, inculpata Popa Mariana, în calitate de registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, ar fi admis cererea de intabulare (la data de 27 decembrie 2018) cunoscând că documentele care o însoţeau nu reflectă situaţia reală a imobilului şi că, în mod legal, această cerere ar fi trebuit respinsă, aşa cum aceeaşi inculpată o făcuse de altfel făcut-o anterior (la data de 23 octombrie 2018)”, precizează procurorii DNA.

Emiterea certificatului de atestare a creat astfel pentru societatea beneficiară, respectiv SC FLUX SRL, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară şi de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, cu obţinerea de foloase necuvenite.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Iaşi.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, este trimis în judecată şi într-un alt dosar, care vizează achiziţionarea în condiţii suspecte a mai multor autoturisme de către municipalitatea ieşeană.

De asemenea, edilul ieşean este cercetat şi în alte dosare privind afaceri imobiliare derulate în municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri