Caută
Close this search box.

Moscova, ameninţări cu invadarea Poloniei: „Vom merge până la Varşovia!”

putin

Prezentatoarea televiziunii ruse de stat, Olga Skabeieva, a sugerat că sprijinul militar al SUA pentru Ucraina ar putea duce la un conflict intre Rusia şi NATO.

În timpul emisiunii „60 de minute”, Skabeieva și-a exprimat punctul de vedere, cu privire la obiectivele schimbătoare ale lui Vladimir Putin, de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei, pe 24 februarie.

„Inițial plănuim doar să-i eliberăm pe cei care trăiesc în Donbas, de sub jugul naziștilor”, a declarat ea, la postul rusesc Canal 1.

Ea a continuat apoi să critice ultimele livrări de arme occidentale către Ucraina. Luna trecută, SUA au început să trimită Ucrainei sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS), despre care Kievul spune că au făcut deja diferența pe câmpul de luptă.

Armele pot lovi ținte la o distanță mai mare decât obuzierele M777, pe care SUA le-a oferit de asemenea Kievului.

Figuri pro-Kremlin și-au exprimat îngrijorarea față de sistemele de arme care, potrivit rapoartelor, au provocat pierderi semnificative de trupe și echipamente, mai ales că SUA au promis și mai mult sprijin militar, pentru Ucraina.

„Dacă, Doamne ferește, americanii livrează rachete care pot parcurge 300 de kilometri, atunci pur și simplu nu ne putem opri”, a declarat Skabeieva, „Vom merge până la Varșovia”, a subliniat ea, citată de Newsweek USA, via AK24.

Ca parte a NATO, orice atac al Poloniei de către Rusia ar declanșa articolul 5, care prevede că un atac asupra unui membru al Alianței este un atac asupra tuturor și, prin urmare, ar determina un răspuns.

Ministerul polonez de Externe a refuzat să comenteze subiectul, atunci când a fost contactat de Newsweek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri