Caută
Close this search box.

Niciun caz de COVID-19 înregistrat în Coreea de Nord pentru prima dată de la apariţia bolii în ţară

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz nou de coronavirus pentru prima dată de la apariţia primului caz de infectare în ţară în luna mai, a anunţat sâmbătă agenţia de presă oficială KCNA, relatează AFP.

„Nu au fost raportate noi cazuri de ‘febră’ la pacienţi” într-o perioadă de 24 de ore începând de joi seara, a precizat agenţia, pentru prima dată de când ţara a început raportarea cazurilor de coronavirus în luna mai.

Termenul „pacient cu febră” este folosit de autorităţile nord-coreene pentru a desemna persoanele infectate cu coronavirus din cauza, potrivit unora, lipsei testelor de screening.

Coreea de Nord a înregistrat aproape 4,8 milioane de cazuri de coronavirus de la sfârşitul lunii aprilie, a declarat KCNA, adăugând că „99,994%” s-au vindecat complet şi doar 204 pacienţi se mai află sub tratament.

Phenianul a anunţat primul său caz de COVID pe 12 mai, iar liderul Kim Jong Un a preluat personal rolul de coordonator al luptei împotriva focarului de coronavirus.

La sfârşitul lunii mai, Coreea de Nord a anunţat că începe să vadă „progrese” în controlul epidemiei, însă experţii pun la îndoială aceasta afirmaţie, invocând infrastructura sanitară defectuoasă a ţării şi populaţia nevaccinată.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul al 193-lea în rândul a 195 de ţări în cadrul unui studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins anul trecut.

Spitalele din ţară nu dispun de echipamentul necesar, având puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa populaţia în mod masiv. O altă provocare majoră: cei aproximativ 25 de milioane de nord-coreeni nu sunt vaccinaţi, iar Phenianul a respins oferta de vaccinuri lansată de OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri