Caută
Close this search box.

Permise de muncă în SUA obţinute mult mai repede de ucraineni

copii ucraineni

Guvernul Statelor Unite a emis o notă de numai şase paragrafe prin care se scurtează timpul de aşteptare pentru eliberarea permiselor de muncă ale refugiaţilor ucraineni, semnalează vineri dpa.

În prezent, ucrainenii trebuie să aştepte 8-10 luni până obţin dreptul de a se angaja legal în SUA, ceea ce pune probleme şi familiilor care îi găzduiesc pe perioade mai îndelungate decât se aşteptau.

Potrivit organizaţiei non-profit Welcome.US, citată de Agerpres, noua reglementare permite eliberarea permiselor chiar şi în numai şase săptămâni. Organizaţia creată anul trecut pentru a ajuta refugiaţii din Afganistan şi-a extins recent serviciile şi pentru ucraineni.

Olha Khomyak, o avocată pentru imigrare din New York care acordă asistenţă unui grup de lucru pentru imigranţii ucraineni, apreciază că „e mult mai bine, o lună sau două luni, faţă de şase sau nouă luni. E o mare diferenţă. Se pot întreţine”.

Lipsa posibilităţii de a munci îi împiedică pe mulţi nou-sosiţi să trimită bani familiilor rămase în zonele de război.

În acelaşi timp, patronii care caută forţă de muncă nu pot angaja legal imigranţii fără permis, iar autorităţile locale, de stat şi federale americane pierd venituri din impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri