Caută
Close this search box.

Putin afirmă că, atunci când s-a retras din Kiev, voia să mângâie pe cap Ucraina, pentru pace

putin

Vladimir Putin a afirmat că în primăvară, când armata rusă a fugit din Kiev, gestul acesta a fost ordonat, pentru ca Ucraina să poată face pace cu Moscova.

Putin pretinde că, în timpul discuțiilor de la Istanbul pentru un acord de pace, s-ar fi ajuns la niște înţelegeri, care ar fi trebuit să aducă cele două țări mai aproape de pace, informează Komsomolskaya Pravda.

Potrivit acestuia, a rămas doar ratificarea acordurilor, exprimată anterior de ambele părți, motiv pentru care Kremlinul ar fi ordonat armatei ruse să părăsească Regiunea Kiev, pentru ca guvernul ucrainean să studieze în detaliu cererile exprimate de Moscova.

Șeful Federației Ruse dă asigurări că acordurile au fost aproape atinse și nu mai rămăsese decât să semneze actele Kievul și Moscova.

Putin a uitat însă să menționeze jurnaliștilor ruși că armata Rusiei a suferit pierderi grele, în bătălia de la Kiev, și a fost nevoită să se retragă, sub loviturile Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a nu fi înconjurată.

Putin a mai spus că rezultatul final al oricăror negocieri depinde de dorința unei părți sau alteia, de a îndeplini toate condițiile necesare pentru atingerea păcii.

La Teheran, Putin a mai anunțat şi poziția Federației Ruse, cu privire la blocarea porturilor ucrainene. Potrivit acestuia, Kremlinul este gata să ofere un coridor pentru exportul de cereale ucrainene, dar în același timp Occidentul trebuie să ridice sancțiunile la exportul de cereale rusești.

Iranul a devenit prima țară străină (nu din fosta URSS) unde Putin a mers de la invazia în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri