Caută
Close this search box.

Resturile unei uriaşe rachete chinezeşti vor cădea pe Pământ săptămâna viitoare

Resturile uriașei rachete chinezești care a livrat luni un nou modul stației spațiale sunt așteptate să cadă pe Pământ la începutul săptămânii viitoare, a anunțat Comandamentului Spațial al SUA, care urmărește traiectoria rachetei, potrivit CNN.

Racheta Long March 5B, care cântărește 23 de tone și care a transportat modulul de laborator Wentian, a decolat de pe insula Hainan la ora locală 2:22 p.m., duminică, 24 iulie, iar modulul s-a andocat cu succes la avanpostul orbital al Chinei.

După ce misiunea a fost îndeplinită, racheta a început o coborâre necontrolată spre atmosfera terestră și nu este cunoscut locul unde va ateriza. Este a treia oară când China este acuzată că nu a gestionat în mod corespunzător resturile spațiale.

„Este un obiect metalic de 20 de tone. Deși se va rupe pe măsură ce va intra în atmosferă, numeroase bucăți, unele dintre ele destul de mari, vor ajunge la sol”, a declarat Michael Byers, profesor la Universitatea British Columbia, potrivit Digi24.

Resturile spațiale prezintă un risc extrem de mic pentru oameni, a explicat Byers, dar este posibil ca părți mai mari să provoace pagube dacă aterizează în regiuni locuite. Byers a spus că, din cauza creșterii numărului de deșeuri spațiale, riscul crește în special în emisfera sudică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri