Caută
Close this search box.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, eliberat din penitenciar pentru a se trata de cancer

rudel obreja

Tribunalul Ilfov a decis, vineri, eliberarea lui Rudel Obreja din închisoare și suspendarea pedepsei pentru o perioadă de trei luni de zile, conform minutei instanței. Deși nu este definitivă, decizia nu va fi contestată de DNA.

Fostul sportiv deţine o expertiză medico-lelagă care certifică situaţia medicală în care se află.

Avocata fostului președinte al Federației Române de Box susține că rezultatul expertizei INML arată ceea ce au susținut și ei în instanță, și anume că Obreja este în stare gravă.

Obreja execută o pedeapsă de cinci ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

La solicitarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, au fost desfăşurate în acest caz verificări interne de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a informat ministrul Justiţiei asupra concluziilor verificărilor, în sensul constatării că personalul medical a asigurat asistenţa medicală a deţinutului, acesta beneficiind de evaluare clinică, paraclinică şi administrare de tratament conform simptomatologiei prezentate în diverse momente de la apariţia primelor simptome. De asemenea, conducerea ANP a informat ministrul Justiţiei că a fost asigurată asistenţă medicală de specialitate, prin prezentarea deţinutului la unitatea de primiri urgenţe, prin programarea acestuia la consult de specialitate, respectiv prin internarea acestuia la/în unităţi spitaliceşti din reţeaua sanitară publică”, se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri