Caută
Close this search box.

Rusia îşi îndreaptă acum atenţia spre Regiunea Doneţk

rusia

Principalul obiectiv al Rusiei, în războiul din Ucraina, va consta în eforturile de a cuceri toată Regiunea Doneţk, după ce a obţinut controlul deplin al Luganskului, a declarat şeful administraţiei militare regionale a Luganskului, Serghii Gaidai, relatează Reuters.

Serghii Gaidai a declarat pentru Reuters, într-un interviu, că se aşteaptă ca oraşul Sloviansk şi, în special, oraşul Bahmut să fie atacate, în timp ce forţele ruse încearcă să preia controlul deplin asupra a regiunii estice Donbas.

Rusia susţine că a stabilit controlul deplin asupra regiunii Lugansk, în urma retragerii forţelor ucrainene din oraşul bombardat Lîsîceansk.

”În ceea ce priveşte armata, este greşit să părăseşti poziţii, dar nu este nimic critic (în ceea ce priveşte pierderea Lîsîceanskului). Trebuie să câştigăm războiul, nu bătălia pentru Lîsîceasnk”, a subliniat Gaidai.

”Doare foarte tare, dar nu înseamnă pierderea războiul”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean a precizat că retragerea trupelor ucrainene din Lîsîceasnk a fost centralizată, indicând că a fost planificată şi ordonată, dar că forţele ucrainene au riscat să fie înconjurate.

”Totuşi, pentru ei (forţele ruse) obiectivul principal este Regiunea Doneţk. Sloviansk şi Bahmut vor fi atacate – Bahmut a început deja să fie bombardat foarte puternic”, a conchis el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri