Caută
Close this search box.

Rusia nu exclude ca acordul pentru exporturile de cereale să eșueze

andrei rudenko

Rusia a provocat situaţia actuală, Rusia prevesteşte eşecul. Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, nu a exclus un eşec, în cazul acordului mediat de Turcia, privind deblocarea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră, în cazul în care obstacolele din calea exporturilor agricole ale Rusiei nu sunt înlăturate cu promptitudine, conform Digi24.

Un eşec al acordului privind cerealel nu poate fi exclus, dar partea rusă speră că acest lucru nu se va întâmpla, iar toţi partenerii îşi vor respecta pe deplin obligaţiile, a spus viceministrul rus.

Interfax îl citează pe înaltul diplomat rus afirmând că transporturile de cereale din Ucraina vor începe în curând şi că speră că acordul privind cerealele ucrainene se va menţine.

„Sperăm întotdeauna în ceea ce este mai bine şi aşteptăm ca partenerii noştri să pună în aplicare ambele componente ale acestui ‘acord privind cerealele’ care vizează reluarea exportului de cereale ale Ucrainei şi ridicarea restricţiilor la exportul de cereale ruseşti în general”, a afirmat Rudenko într-o conferinţă de presă la Moscova, întrebat dacă întârzierea punerii în aplicare a condiţiilor pentru cerealele ruseşti ar putea duce la eşuarea acordului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri