Caută
Close this search box.

Rusia s-a sucit iar. Lavrov: Obiectivele actuale ale Rusiei, în Ucraina, depăşesc Donbasului

lavrov

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că obiectivele geografice ale ”operaţiunii militare speciale” a Rusiei, în Ucraina, nu se mai limitează la regiunea estică Donbas, ci includ o serie de alte teritorii, relatează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Serghei Lavrov a adăugat că obiectivele Rusiei se vor extinde şi mai mult, dacă Occidentul continuă să livreze Kievului arme cu rază lungă de acţiune, potrivit RIA Novosti, conform News.ro.

Când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, preşedintele Vladimir Putin a negat orice intenţie de a ocupa teritoriile ucrainene, motivând că scopul său este demilitarizarea şi denazificarea ţării – afirmaţie respinsă de Kiev şi Occident şi considerată pretext pentru un război de expansiune în stil imperialist, conform News.ro.

După ce a fost înfrânt, într-o încercare iniţială de a prelua Kievul, ministerul rus al Apărării a precizat pe 25 martie că prima fază a operaţiunii speciale a fost finalizată, iar de acum înainte se va concentra pe ”realizarea principalului obiectiv, eliberarea Donbasului”.

Aproape patru luni mai târziu, Moscova a cucerit regiunea Lugansk, una dintre cele două regiuni care alcătuiesc Donbasul, dar rămâne departe de a cuceri celelalte teritorii.

Cu toate acestea, forţele ruse au ocupat deja teritorii dincolo de Donbas, în special în regiunile sudice Zaporoje şi Herson, şi continuă să lanseze atacuri cu rachete asupra oraşelor din întreaga Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri