Caută
Close this search box.

Rusia susţine că ar fi lovit de fapt o reuniune, în Casa Armatei din Viniţa

rusia

Rusia anunţă că ar fi vizat, la Viniţa, cu rachete de tip Kalibr, o reuniune în „Casa armatei”, a comandamentului Forţelor Aeriene Ucrainene, cu reprezentanţi ai furnizorilor străini de armament.

Oraşul ucrainean este situat foarte departe de linia frontului, la nord-est de Cernăuţi şi la sud de Kiev. A fost un bombardament sângeros, soldat cu cel puţin 23 de morţi, denunţat de comunitatea internaţională, relatează AFP.

Ministerul rus al Apărării anunţă că rachete de tip Kalibr au fost lansate de pe mare şi au lovit o aşa-zissă ”casă a armatei”, în acest oraş, în care avea loc o reuniune a ”comandamentului Forţelor aeriene ucrainene, cu reprezentanţi ai furnizorilor străini de armament”, conform News.ro.

”Din cauza acestui atac aerian, participanţii la reuniune au fost eliminaţi”, anunţă ministerul. Rusia nu a recunoscut niciodată vreo eroare sau crimă a armatei sale, în Ucraina, şi dă asigurări în mod sistematic că atacă ţinte militare.

Ea acuză Ucraina de înscenarea unor bombardamente sau execuţii ale unor civili, de către militari ruşi. Potrivit armatei ucrainene, rachete ruseşti au atins parcarea unui imobil comercial, în Viniţa, în care se află birouri şi magazine mici.

Până acum, sunt 23 de morţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri