Caută
Close this search box.

Rusia trimite combine de recoltat din Crimeea, în două regiuni ocupate din Ucraina

combine de recoltat

Rusia a trimis combine de recoltat din Peninsula Crimeea în două regiuni ocupate de Rusia din Ucraina, pentru a acoperi lipsa de echipamente necesare pentru a transporta recolta, a declarat un reprezentant al unei administraţii locale instalate de Rusia, relatează Reuters.

Ucraina a acuzat Rusia, cel mai important exportator de grâu la nivel mondial, că a furat cereale din teritoriile pe care armata rusă le-a cucerit, de când Moscova a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie. Moscova dezminte acuzaţiile.

”Penuria de maşini agricole a fost dezvăluită în timpul campaniei de recoltare în regiunile Zaporijieşi Herson”, a declarat un reprezentant al administraţiei ruse a regiunii Zaporijie, în satul Lobanove, din nordul Peninsulei Crimeea, citat de News.ro.

El a oferit aceste declaraţii în timp ce stătea alături de câteva combine roşii şi negre fabricate de societatea mixtă ruso-belarusă Bryanskselmash. La scurt timp după aceea, Reuters i-a filmat plecând în direcţia Zaporijie.

Oficialul a spus că maşinile sunt necesare pentru că ”echipamentul care era acolo înainte a fost fie demontat, fie luat de foştii proprietari, în afara regiunilor”, a precizat el..

Evgeni Balitski, şeful administraţiei de ocupaţie din Zaporijie, a declarat pe reţelele sociale că aceste combine au fost furnizate de Ministerul rus al Agriculturii.

Regiunea ar trebui să primească încă 75 de maşini agricole în timpul recoltării, a adăugat oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri