Caută
Close this search box.

Rusia va relua joi livrările de gaze prin Nord Stream 1 la un volum mai mic

gaze din rusia

Livrările de gaze ruseşti prin Nord Stream 1 ar urma să fie reluate joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă programate, au declarat două surse pentru Reuters.

Gazprom a început pe 11 iulie lucrările de mentenanţă la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, prin care se realizează mai mult de o treime din exporturile de gaze naturale ruseşti spre Uniunea Europeană.

Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a declarat, marți, că executivul comunitar nu se aşteaptă la reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1 după efectuarea celor zece zile de lucrări de mentenanţă, care sunt programate să se încheie joi.

„Plecăm de la ipoteza că nu va fi repus în funcţiune”, le-a spus Hahn jurnaliştilor.

Însă o sursă din apropierea acestui dosar a declarat pentru Reuters, citată de Agerpres, că Nord Stream 1 va relua operaţiunile la timp, însă la o capacitate mai mică de aproximativ 160 milioane metri cubi pe zi.

Luna trecută, Gazprom, a redus exporturile de gaze prin Nord Stream 1, până la 40% din capacitate, citând întârzierile apărute în returnarea unei turbine pe care firma Siemens Energy a trimis-o pentru service în Canada.

„Gazprom va reveni la nivelele înregistrate înainte de 11 iulie”, a spus una din sursele citate de Reuters, făcând referire la volumele de gaze aşteptate să fie livrate via Nord Stream 1 începând de joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri