Caută
Close this search box.

„Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?” Maraton de tango, la Brăila. Peste 40 de dansatori vor evolua timp de trei zile

maraton

Peste 40 de dansatori vor evolua timp de trei zile, la Brăila, într-un maraton de tango, una dintre demonstraţii fiind programată pe Dunăre, pe nava „Lacu Sărat”, potrivit informaţiilor furnizate de organizatori.

Regizorul american Sydney Pollack a lansat în anul 1969 un film celebru, „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?”, , după romanul omonim din 1935 al scriitorului Horace McCoy. Protagoniști sunt actorii Jane Fonda, Michael Sarrazin, Susannah York și Gig Young. Acțiunea filmului se petrece în perioada marii crize economice din Statelor Unite, focalizând câteva grupuri de oameni cu caractere diferite, care încearcă disperați să câștige un maraton de dans, undeva, în California, pentru a supravieţui.

Evenimentul cultural de la Brăila se va deschide astăzi, la ora 20,00, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, cu „Milonga de Bienvenido” („Milonga de Bun venit”), invitaţi speciali fiind Mirela Roşu şi Georgio Panico, maeştri în arta tangoului, promotori culturali şi reprezentanţi ai Şcolii de dans „Urquiza”.

„Maratonul de tango” continuă sâmbătă, 9 iulie, când participanţii la eveniment vor vizita Centrul istoric al Brăilei, după care vor prezenta „Grand Milonga”, în incinta Galeriei de Artă a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila şi în clădirea Teatrului „Maria Filotti”.

„Punctul de maxim interes al evenimentului cultural va fi duminică, 10 iulie, când participanţii vor fi invitaţi la ‘Milonga la Dunăre’, pe nava Lacu Sărat, în staţionare (orele 10,00-12,00), moment ce va culmina cu festivitatea de închidere a evenimentului şi cu o vizită la obiectivele turistice din Insula Mică a Brăilei”, potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul de Creaţie, citat de Agerpres.

Potrivit organizatorilor, maratonul de tango/milonga este destinat atât cunoscătorilor, cât şi necunoscătorilor tangoului argentinian, precum şi participanţilor la Atelierul de tango organizat săptămânal de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila.

Maratonul de tango este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Primăria Municipiului Brăila, prin Teatrul „Maria Filotti”, şi Şcoala de dans „Urquiza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri