Caută
Close this search box.

Site-ul cotidianului german Die Welt, blocat în Rusia

cenzura internet

Autorităţile ruse au blocat site-ul Die Welt, un important cotidian german care publică ştiri despre războiul din Ucraina în limba rusă, transmite duminică dpa.

Utilizatorii de internet din Rusia nu au putut accesa site-ul începând de sâmbătă, potrivit registrului autorităţii ruse de supraveghere a presei Roskomnadzor.

Decizia, pentru care nu a fost furnizată nicio explicaţie, a fost luată la solicitarea Parchetului General.

Die Welt a început să publice ştiri în limba rusă sub titlul „Război în Ucraina” după începerea invaziei forţelor ruse în Ucraina pe 24 februarie.

Ziarul a publicat o ştire despre faptul că site-ul este inaccesibil în Rusia folosind eticheta „cenzură media”.

Die Welt a angajat-o pe jurnalista rusă Marina Ovsiannikova în luna martie, după ce aceasta a devenit cunoscută în întreaga lume pentru protestul său în direct la televiziune împotriva războiului.

În Rusia, reglementările stricte adoptate de autorităţi impun ca războiul să nu fie descris ca o invazie, ci doar ca o „operaţiune specială”. Autorităţile ruse au luat măsuri represive împotriva mass-mediei independente, forţând numeroase site-uri să se închidă. Aceste presiuni au forţat multe instituţii media cu o abordare critică să îşi înceteze activitatea de informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri