Caută
Close this search box.

Spania crește impozitul pentru bănci și marile companii energetice

pedro sanchez

Guvernul Spaniei vrea să strângă la buget 7 miliarde de euro prin impozitarea băncilor și a marilor companii energetice. Anunțul a fost făcut de premierul Pedro Sanchez, chemat în Parlament să prezinte Starea Națiunii.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, statul va suporta transportul celor care fac naveta pentru a ajunge la serviciu.

În Spania inflația a depășit 10%, facturile s-au dublat, iar spaniolii cheltuie cu 3000 de euro mai mult pe an pentru coșul zilnic. În acest context, pentru prima dată în ultimii 7 ani șeful Guvernului a prezentat, în Parlament, Starea Națiunii. Anunțul privind impozitarea profiturilor extraordinare a stârnit ropote de aplauze.

Guvernul va aproba de asemenea un nou pachet de măsuri pentru cetățeni, relatează TVR Info. După reducerea abonamentelor transportului public cu 50 la sută, acum premierul a anunțat că navetiștii vor călători cu trenul gratuit.

Peste 15 miliarde de euro va cheltui statul spaniol pentru transport gratuit, reducerea TVA-ului la electricitate de la 21 la 5%, bonificația de 20 de centi la carburanți, ajutoare financiare suplimentare, creșterea burselor școlare cu 100 de euro și multe alte măsuri anticriză valabile doar până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri