Caută
Close this search box.

SUA vor să trimită avioane F-16 în Ucraina

f-16

Mai mulți senatori americani au cerut Pentagonului să transfere avioane de luptă moderne în Ucraina, pentru a se confrunta cu Rusia.

În Senatul SUA, a început deja să se vorbească despre furnizarea de noi avioane de vânătoare ușoare multirol F-16, către Ucraina.

Un mesaj din partea senatorilor americani a fost trimis secretarului Apărării, Lloyd Austin, și șefului de stat major, Mark Milley.

Această informație este confirmată indirect de declarația șefului de stat major al Forțelor Aeriene Americane, generalul Charles Brown, pentru Politico, scrie Ziare.com.

El a spus că Ucraina ar putea primi în curând aparate de luptă occidentale. Potrivit acestuia, există diferite opțiuni: avioane americane, Gripen suedeze, precum și Eurofighter european sau Rafale. „Va fi ceva non-rus”, a adăugat vag Brown.

După cum notează canalul TG „Vertical”, „având în vedere cursurile de zbor ale piloților ucraineni, vom putea primi primele F-16 la începutul anului 2023, dacă se va lua o astfel de decizie în Statele Unite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri