Caută
Close this search box.

”Transilvania, pământ românesc!” Un bărbat a afişat mesajul la Universitatea de Vară de la Tuşnad, în faţa lui Viktor Orban

transilvania

Un bărbat a afişat un banner, cu mesajul ”Transilvania, pământ românesc!”, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Bărbatul este Mihai Târnoveanu, preşedinte al Asociaţiei Valea Neamului. El a fost implicat şi în evenimentele care au avut loc la Cimitirul de la Valea Uzului.

Târnoveanu a şi postat pe Facebook înregistrarea incindentului de la Băile Tuşnad, spunând că i-a transmis un mesaj lui Viktor Orban.

Pe site-ul său, acesta posta în mai un material intitulat ”Mă defineşte naţionalismul, nu mă alătur conservatorilor care aclamă Ungaria şi politica lui Viktor Orban”.

Asociaţia sa a fost implicată în incidentele din anul 2019, de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Mesajul complet era ”Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul ”Tusvanyos, etern!”, sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad.

Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare, de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul.

Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri