Caută
Close this search box.

UE va adopta al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

sancţiuni

Comisia Europeană va adopta azi al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ce va adăuga aurul rusesc la lista de importuri interzise în UE și va modifica restricțiile deja în vigoare, pentru a evita îngreunarea exporturilor de alimente, potrivit oficialilor citați de Reuters.

Noile măsuri fac parte dintr-un așa-zis pachet de aliniere și mentenanță, potrivit unei surse, care l-a numit pachetul șase și jumătate, din cauza faptului că setul de restricții este mult mai redus, în comparație cu măsurile adoptate în trecut, care au lovit importurile de petrol și gaze rusești.

Cu toate că este un pachet de sancțiuni mai puțin ambițios, anumite măsuri ar putea avea un impact mare asupra sectoarelor afectate, scrie Digi24.

Pachetul propus, care are nevoie de aprobarea guvernelor UE, presupune interzicerea importurilor de aur rusesc – o măsura care ar urma să intre în vigoare din momentul aplicării sancțiunilor.

Bruxellesul va înăspri și alte măsuri deja existente prin care se limitează importurile de produse care ar putea fi utilizate de Rusia în scopuri militare, precum anumite substanțe chimice și utilaje industriale.

Încă și mai multe persoane și companii apropiate de Kremlin vor fi adăugate pe lista neagră a UE, ceea ce va duce la înghețarea activelor acestor entități și la alte interdicții de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri