Caută
Close this search box.

Un călugăr, amendat pentru scandal, a fost dus la Spitalul de Neuropsihiatrie VIDEO

Un călugăr de la Catedrala Arhiepiscopală a fost, luni, amendat cu 800 lei pentru tulburarea liniştii publice şi adresarea de injurii, după ce a fost implicat într-un conflict cu o femeie, pe stradă, în zona Arhiepiscopiei Tomisului din municipiul Constanţa.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, citat de TVR, bărbatul a fost transportat la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„În jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că ar fi avut un conflict spontan cu o femeie. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul în cauză, care ar fi avut un conflict cu o femeie referitor la faptul că aceasta ar fi condus un autoturism prea aproape de bordura pe care se afla bărbatul.

Din momentul în care a fost legitimat, bărbatul a manifestat un comportament recalcitrant şi agresiv verbal, moment pentru care a fost imobilizat, acesta acceptând ulterior să coopereze cu forţele de ordine. Bărbatul a fost transportat la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa. A

cesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 de lei, la Legea 61/1991, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi adresarea de injurii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Conform purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, este vorba despre „un călugăr de la catedrală, care are un moment de cădere nervoasă, psihică” şi care „nu a avut astfel de manifestări până acum”.

Referitor la cum a ajuns acesta la Catedrala Arhiepiscopală, Tănăsescu a afirmat: „La catedrală a ajuns ca orice călugăr, fiind tuns în monahism, conform procedurilor canonice. Adică are un dosar de intrare în călugărie. Statutul BOR nu cere la călugărie un control psihologic, ca în multe alte domenii”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri