Caută
Close this search box.

Valentin Teodosiu, amintiri din studenție cu Șerban Ionescu

Cu Șerban Ionescu am fost coleg de an la I.A.T.C. La ultima ora de actorie de film profesorul nostru, regizorul Mircea Mureșan zice: “Teodosiu și Șerban Ionescu veniți la mine”! Ne-am apropiat de el și ne-a întrebat ce facem la vară! Ne-am uitat unul la altul și am zis că nu avem un program stabilit!

Șerban Ionescu

“Vreau să fac un film, Ion după Liviu Rebreanu și vreau să vă iau pe amândoi, pentru rolurile Ion și Gheorghe Bulbuc!” Ne-am uitat din nou unul la celălalt gata să sărim în sus de bucurie! Domnul regizor ne-a spus că încă din anul 1953 a vrut să facă filmul (anul nașterii mele)!? Dar nu a fost să fie! Acum venise momentul să facă filmul! Și a urmat ce știți! Una dintre cele mai mai reușite ecranizări făcută la noi!

Ion. Blestemul pământului. Blestemul iubirii!

Am avut bucuria să debutăm într-un film excepțional cu o distribuție de zile mari, alături de cei mai mari actori ai vremii!

Valentin Teodosiu, Sorina Stănculescu, , Șerban Ionescu, Ioana Crăciunescu

foto Emanuel Tânjală

Când am terminat filmările Șerban Ionescu m-a întrebat dacă vom mai avea vreodată ocazia să mai facem un film ca Ion! Și bunul și marele Dumnezeu a făcut în așa fel încât a urmat “Imposibila iubire!” Am avut din nou bucuria de a fi parteneri în alt film excepțional făcut de C-tin Vaeni! Și au urmat și altele, unde ne-am bucurat să fim din nou parteneri! Vaeni i-a spus lui Amza Pellea că are nevoie de uriașul Costică! Și Marele Amza i-a spus: I-al pe Teodosiu!!! Și m-a luat!

Același Mare și Bun Dumnezeu l-a luat pe Pelicanul nostru drag – așa îi spuneam lui Șerban – mult prea devreme, în plină forță creatoare! Mi-e tare dor de el!

Fie-i numele în veci binecuvântat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri